Werkwijze

Acupunctuur Lotus

De behandelkamer

Op de allereerste plaats heb ik bewust gekozen voor één behandelkamer.

Ik vind het persoonlijk contact heel belangrijk, zodat er ook de mogelijkheid is om samen te bekijken wat je zelf kunt doen om je gezondheid te bevorderen. Hier hebben we het dan over als de naaldjes geplaatst zijn.

Bij de eerste afspraak vindt een intakegesprek plaats, waarbij ik begin met vragen over je klacht. Daarna kan ik ook vragen naar algemene zaken over spijsvertering, slapen, hoeveel energie je hebt. En hoe het met je leefgewoontes en je voedingspatroon staat. Ik kijk naar je tong en voel je pols, of ik bevoel de meridianen of de pijnlijke plek.

Verder maak ik gebruik van een bioresonantie apparaat, die jouw lichaam in kaart brengt.

Elke cel in het lichaam heeft een bepaalde trilling. Maar een gezonde cel heeft een andere trilling dan een zieke cel. En dit wordt gemeten.

Samen met de vragen krijg ik zo een goed beeld van jouw klacht.

Nadat ik alle informatie verzameld heb, kan ik het behandelplan opstellen en worden de naaldjes geplaatst.

Bij het zetten van een naaldje kun je een klein prikje voelen, een stroomstootje, een drukkend of kriebelend gevoel. Dit hoort erbij en is een teken dat het lichaam goed reageert.
De naaldjes blijven 30 minuten zitten, in die tijd kunnen we kijken naar je levensstijl of je voedingspatroon. Wil je liever je ogen dicht doen en even relaxen, dat kan ook. Dan zet ik een fijn muziekje op en kun je een half uurtje ontspannen.

Na het half uur worden de naaldjes verwijderd.
Om acupunctuur goed zijn werking te laten doen, zijn er een aantal behandelingen nodig. De eerste 3 tot 5 behandelingen worden wekelijks of 2x in de week gegeven. Dit is nodig om het lichaam goed in werking te zetten om de klachten te laten verdwijnen of verminderen.

Daarna evalueren we de situatie en vaak kan er dan meer tijd tussen 2 behandelingen inzitten.
In het totaal (gemiddeld gezien) heb je toch gauw 10 behandelingen nodig.